Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler
02.03.2022

Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler

Sıcak bir çayın yanında biraz sucuk biraz simit varsa günün hangi öğünü olursa olsun mutlu kalkılır sofradan. Sucuğun genel olarak sabah kahvaltısında tüketimi yaygındır. Soğuk havalarda ise ekmek arası yemenin lezzeti ayrıdır. Özellikle kar diyarına gittiğinizde mangalda sucuk eksik olmaz. Sucuk sevmeyen çocuk hatta yetişkin yoktur diyebiliriz.

Bu yazımızda özellikle kahvaltı sofraları için hazırlayabileceğiniz sucuklu birkaç tarifi bir araya getirdik.

Sahanda Yumurtalı Sucuk Tarifi

Yumurtalı sucuk yapıldığında parmak yedirtmelidir. Bunun için öncelikli kural tüm malzemenin taze, lezzetli ve sağlıklı olması önemlidir. Bir sucuklu yumurta severseniz mutlaka bu yemek için özel bir sahana sahip olmanızı tavsiye ederiz. Sahanınızı orta ateşli bir ocağın üstüne alın. Sucuğun yağı yeter ama siz lezzet oranını artırmak için biraz tereyağı eritebilirsiniz. Yağ eridikten sonra ince ince doğranmış ve dışı soyulmuş sucukları sahana yerleştirin. Tek yüzü kızaran sucukları çevirdikten sonra çok beklemeden yumurtaları göz göz üstüne kırın. Yumurta hızlı pişen bir malzemedir bu sebeple çok beklemeden ocağın altını kapatıp servise kadar sahanın ağzını bir kapakla kapatın. Sucuklu yumurtanızı çok bekletmeden sıcak tüketmeniz lezzeti için önemli bir püf noktasıdır. Farklı bir lezzet yakalamak isterseniz Osmanlı varyanta ya da goden fıstıklı ve kaşarlı sucuk çeşitlerini yumurta lezzetiyle birleştirebilirsiniz.

Sucuklu Mini Pizzalar

Ekmek fırınından alacağınız mayalı ekmek hamuruyla hem pratik hem de lezzetli mini pizzalar yapabilirsiniz. Hamurunuzu istediğiniz boyutlarda bölerek yuvarlak yuvarlak dizin. Elinize biraz zeytinyağı ya da herhangi bir sıvı yağ sürerek hamurunuzu daire şeklinde açın. Üzerine domates rendesinden elde ettiğiniz suyu sürün. Minik minik doğradığınız sucukları ve kıl biberleri dizin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hamurunuz ve üst malzeme pişene kadar bekleyin. Son dokunuş olarak sucuklu mini pizzalarınızın yarısına beyaz peynir diğer yarısına da kaşar rendesi ekleyerek erimesi için tekrar fırına verin. Kokusu burnunuza kadar geldi değil mi? Misafir beklediğiniz kahvaltı sofralarınız için fark yaratacak pratik bir tarifle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edin.

Hardal Soslu Haşlama Sucuk Tarifi

Sucuk denilince akla ya ızgarada ya da tavada pişirilmesi akla gelir. Ama bir seçenek daha vardır o da haşlaması… Sos yapmak için kullandığınız tencerenize temiz su ekleyerek kaynatın. Su kaynadıktan sonra ince ince dilimlediğiniz sucukları içine bırakın. Rengi değişip yağını suya salana kadar orta ateşte sucuklarınızı pişirmeye devam edin. Bu sırada ekmeklerinizi kızartın ve sos kasesine taneli hardalınızı yerleştirin. Son dokunuş olarak haşladığınız sucukları süzerek servis tabağına alın. Tadı oldukça farklı ve hafif bir sucuk tarifi arayışı içindeyseniz mutlaka deneyin. Bizce bayılacaksınız.

Sucuklu Sigara Böreği

Kahvaltı sofranızda sucuğu sahanda ya da yumurtayla birlikte tüketmek istemiyorsanız börek şeklinde yiyebilirsiniz. Bir tam yufkayı üçgen dilim olacak şekilde bölün. Ya da marketlerde sigara böreği için hazır kesilmiş yufkalardan da alabilirsiniz. Sucuğunuzun dış zarını temizledikten sonra iri kıyım rendeleyin. Daha sonra üçgen yufkaların her birine bu sucuk rendesini koyarak sarın. Daha önce kullanılmamış kızgın yağda ya da az yağda kızartma yapan özel makinelerde hazırladığınız sigara böreklerinizi kızartabilirsiniz. Yanına yoğurtla hazırlayabileceğiniz soslar ekleyebilirsiniz.

Özenle seçtiğimiz sucuklu tarifleri sizin için püf noktalarıyla verdik. Şimdiden afiyet olsun.

Blog Son Eklenenler
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir

Blog

Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir Pastırma, etin tuzlanarak kurutulması sonucu elde edilen bir yiyecektir. Çok eski Türklerden beri yapılmakta ve tüketilmekte olan pastırma ise eşsiz lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Çiğ etin tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak tatlandırılması ve kurutulması ile yapılmakta olan pastırma, etlerin bastırılmasıyla yapıldığı için bastırma ismini almıştır. Sonrasında ise halk arasında pastırma olarak değiştirilmiştir.

06.07.2023
Coğrafi İşaret Nedir ?
Coğrafi İşaret Nedir ?

Blog

Coğrafi İşaret   Günümüzde en fazla rağbet gören ürünler içerisinde coğrafi işarete sahip olanlar en başlarda gelirler. Çünkü bu tarz ürünlerde yöresel bir hava bulma şansı vardır. Ayrıca coğrafi işaretli olan ürünün ait olduğu bölgeyle özdeşleşmiş olduğu görülür. Buda o ürüne dair farklılıklar görülmesi anlamına gelir.

29.01.2023
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi

Blog

Elinizi bir parça hamura sokmak ister misiniz? Hem de işin sonunda lezzetli bir pizza varsa… Türk mutfağının pidesi meşhur olsa da İtalya’dan esip gelen pizza da uzun yıllardır menülerimizde yer alıyor. En çok çocuklar seviyor gibi gözükse de yetişkinler arasında da oldukça popüler bir yemektir.

02.03.2022
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Blog

Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. Her yörenin kendine has bir pişirme yöntemi vardır. Kimi düdüklüde kimi ise çömlekte sever kuru fasulyesini. Türk mutfağının en temel tariflerinden biridir. Etsiz yapıldığı gibi etli, sucuklu ve pastırmalı çeşitleri de vardır.  

02.03.2022
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

Blog

Sosisli, farklı tariflere göre hazırlanan ekmek arası sosis demektir. Özel ince uzun ekmek arasına pişmiş sıcak uzun sosis sıkıştırılır ve tercih edilen sos eklenerek hazırlık tamamlanır. Genelde 2-3 ısırıkta bitecek boyutta olur. Bazı menülerde adı hot dog olarak da yer alır. Okul kantinlerinde, kaldırım kenarı büfelerde ve birçok restoranın menüsünde bu lezzetli atıştırmalığı bulabilirsiniz. Evde de hazırlanması oldukça pratiktir. 

02.03.2022
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler

Blog

Sıcak bir çayın yanında biraz sucuk biraz simit varsa günün hangi öğünü olursa olsun mutlu kalkılır sofradan. Sucuğun genel olarak sabah kahvaltısında tüketimi yaygındır. Soğuk havalarda ise ekmek arası yemenin lezzeti ayrıdır. Özellikle kar diyarına gittiğinizde mangalda sucuk eksik olmaz. Sucuk sevmeyen çocuk hatta yetişkin yoktur diyebiliriz.

02.03.2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.