BÜZGÜLÜ KREP BÖREĞİ
2 KİŞİLİK
MALZEMELER
Krep için;
1 su bardağı Süt
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için,
1 tatlı kaşığı domates salçası
200 gr Başyazıcı Macar Salam
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı
Krep hamuru için, bir karıştırma kabında tüm malzemeyi karıştırın. Krep tavasını iyice ısıtın. Sıvıyağı tavaya sürün. Krepten bir kepçe alıp tavaya yayın. Piştiğinde diğer tarafını çevirip pişirin. Tüm krep hamurunu aynı işlemi tekrarlayarak pişirin.
Salamları küp kesin. Bir tavaya sıvıyağı koyun. Salamları ilave ederek soteleyin. Salçayı da ekleyip kavurmaya başlayın. Sıcak suyu ilave edin. Kaynatın. Krebin ortasına koyun. Yarım ay şeklinde krebi kapatın. Çöp şiş çubukları ile kenarlarını diker gibi kapatın.