Milföy Çanağında Soslu Sosis (4 Kişilik)
Malzemeler
8 adet kare milföy hamuru
1 paket Başyazıcı Soyulmuş Sosis 5’li
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Milföy hamuru yuvarlak kalıp ile kesin. Aynı zamanda kesilen hamurun üstü içim yuvarlak milföylerin üzerine koyacağız içi boş milföyler yapın. Çerçeve kısmını yapmak için daha küçük bir kalıpla orta kısmını çıkartın. Düz yuvarlak olan milföyün kenarlarına yumurta beyazını sürün. Üzerine ortası boş olan milföy hamurunu yerleştirin. Üst parçaya da yumurta sarısını sürün. Orta kısmının kabarmaması için çatal yardımı ile delikler açın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızaran kadar pişirin. Domatesi küçük doğrayın. Bir tavaya sıvıyağı koyun. Sosisleri halka doğrayıp tavaya ilave edin. Salçayı ekleyin. Domatesleri ilave edin. Pişmeye bırakın. Piştikten sonra milföy çanaklarına bölüştürün. Üzerine maydanozu serperek servis edin.