SALAMLI VE MANTARLI ANTRİKOT
1 KİŞİLİK
MALZEMELER
100 gr Başyazıcı Macar Salam
4-5 adet mantar
1 diş sarımsak
1 dilim antrikot
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Yüksek ateşe tavayı koyun. Tereyağını eritip önlü arkalı ortalama birer dakika pişirerek antrikotu mühürleyin. Ardından orta ateşte istediğiniz pişirme oranına göre pişme süresine devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Salamı ince uzun doğrayın. Mantarı soyup dilimleyin. Sarımsağı küçük doğrayın. Bir tavaya sıvıyağı koyun. Üzerine sarımsağı koyup soteleyin. Mantarı ekleyin. Ardından salamı ekleyin. 1-2 dakika yüksek ateşte soteleyerek antrikotun üzerine koyup servis edin.