Başyazıcı Sırt Pastırma
Bütün Ağırlığı : 4.800 gr
Kontrafile denilen bölgeden üretilir. Hayvanın butuna yakın yağsız bir bölge.
PASTIRMA İÇERİK BİLGİSİ
Dana eti, çemen unu (buy otu, buğday unu, burçak unu), sarımsak, tuz, kırmızı biber, antioksidan (E301), koruyucu (E250).
E 301 Sodyum askorbat
E 250 Sodyum nitrit
Başyazıcı Sırt Pastırma
Başyazıcı sırt pastırma çemenli ve çemensiz olarak tüketilebilmektedir. Büyükbaş hayvanın bel kısmından çıkarılan orta yağlı başyazıcı sırt pastırma ağızlara layık olmaktadır. Kayserili pastırma ustalarının ellerinden çıkan sırt pastırma, elde satır ile doğranmaktadır. Belirli işlemlerden geçtikten sonra sofraları süsleyen sırt pastırma, etin en yumuşak yeri olmaktadır.
İlk günkü tazeliğini koruyacak şekilde paketlenen kayseri pastırması özel olarak üretilmektedir. Direkt olarak tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Çok kuvvetli bir besin kaynağı olan sırt pastırma için herhangi bir katkı malzemesi kullanılmamaktadır. Sadece tuz ile terbiye edilen sırt pastırma, yemeklerde veya kahvaltıda tüketilmektedir. Uzun süreli kullanımlar için derin dondurucuda saklanması önerilmektedir. Siparişler aynı gün içerisinde kargoya verildiğinden, hızlı bir şekilde tüketicilere ulaştırılmaktadır.