Neden Probiyotik Sucuk?
Başlangıç kültürleri olmaksızın yapılan sucuk fermantasyonu, ette laktik asit bakterilerinin varlığına, olgunlaşma sırasındaki iklim koşulları, baharatlardan gelen yerel bakteri florasına dayandırılmıştır. Bu yöntem, her zaman başarılı sonuçlara ulaşamamıştır. Bu süreçte, çok yüksek pH değeri, fermente edilememiş et yığınları, bozulmaya neden olan patojen bakterilerin büyümesi ile sonuçlanmıştır. Bu sebeple fermantasyona dahil olan patojenler, çeşitli salgın enfeksiyon hastalıklarını da beraberinde getirmiştir. Butik tüketimin yanında, artan talep, endüstriyel üretimin artışı ile sonuçlanmış ve bu sebeple fermantasyon sürecinde, fermantasyonu başlatıcı (starter) bakteriler kullanılmaya başlamıştır. Starter bakterilerin kullanımı, her zaman aynı ticari ürün kalitesini yakalama şansı da verecektir.
Uygulanan mikroorganizmaların tanımı ve işleme parametrelerine göre performansları, işlenen et türüne, işleme modeline ve işlenecek ürünün türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.
Tamamı probiyotik türlerden oluşan starter kültürlerin en önemli avantajı, fermantasyon esnasında asitliğin dengede kalması, ortaya çıkan postbiyotiklerin, değerli moleküllere dönüşmesidir. Probiyotik içeren sucukların, fermantasyon sürecinde kullanılacak türlerine göre, sindirim sisteminde sağlayacağı faydalar arasında, başlıca mikrobiyolojik çeşitliliğin artması, metabolik işlemlerin kolaylaşması, sindirimin rahatlaması ve tüketilen besinlerin tam olarak sindirilmesi yardımcı olması yer alaktadır. Örneğin, kolesterol, LDL gibi kötü kolesterol veya trigliserid düzeylerinde artışla karşılaşıldığında, ilk kesilen gıdalar arasında işlenmiş et ürünleri ve başta sucuk yer almaktadır. Probiyotik sucuk ise bu grupta yer alan hasta gruplarının tercihi olabilecektir. Bir diğer nokta ise işlenen et ürünleri içinde bulunan allerjen etkenlerin, alerjenite etkisini azaltmasına yardımcı olabilir.
Sonuç olarak;
·
ÜRÜN ADI |
PROBİYOTİK FERMENTE SUCUK |
FERMENTE SUCUK |
ÖZELLİKLER |
||
Koruyucu içerir(E250), BOYA İÇERMEZ |
||
İÇİNDEKİLER; PROBİYOTİK MİKROORGANİZMA (Bifidobacterium animals ssp lactis , Bifidobacterium breve ,Lactobacillus gasseri , Lactobacillus rhammnosus , Lactobacillus sakei, Lactobacillus delb. Bulgaricus , Lactobacillus plantarum ,Lactobacillus helveticus , Streptococus thermophilus- en az 1x10^6 kob/g ), Dana eti, dana yağı, tuz, sarımsak, kırmızıbiber, kimyon, dekstroz, karabiber, stabilizör (Polifosfatlar) ve antioksidan ( Askorbik asit)ilavesi ile hazırlanmıştır. |
İÇİNDEKİLER;Dana eti, dana yağı, tuz, sarımsak, kırmızıbiber, kimyon, dekstroz, karabiber, |
|
Eser miktarda gluten içerebilir(BAHARAT KAYNAKLI) |
||
Enerji besin değerleri iki ürün grubu içinde aynıdır |
||
%100 yerli atabiyotik miktoorganizmalardan elde edilmiştir. |
Ortam mikrofilorası mevcuttur |
|
Son üründe canlı ve aktif kültür içermektedir |
Son üründe canlı ve aktif kültür içermemektedir |
|
Hem lezzetli hem de mikrobiyotanın korunmasına yardımcı olur. |
- |
|
Sindirimi zor besinlerin sindirimine yardımcı olur. |
- |
|
Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur |
- |
|
Diyet modellerinde kullanılılabilir |
- |
|
Yüksek kolesterollü bireylerin diyetlerinde kullanılabilir |
- |
|
Diyabette kullanılabilir |
- |
|
Antibiyotiklerin yol açtığı bağırsak problemlerini gidermeye yardımcı olur |
- |
|
Detoks programlarında kullanılabilir |
- |
|
Sindirimi zor besinlerin sindirimine yardımcı olur. |
- |
|
Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur |
- |
|
Diyet modellerinde kullanılabilir |
- |