JAMBONLU VE KAŞARLI AÇMA
JAMBONLU VE KAŞARLI AÇMA
8 KİŞİLİK
MALZEMELER
200 gr Başyazıcı Jambon
200 gr kaşar peyniri
Açma hamuru için,
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8-9 su bardağı un
Üzeri için,
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Jambon ve kaşarı minik küp şeklinde doğrayın. Süte mayayı ve şekeri ekleyin. Bir karıştırma kabına sütlü karışımı koyun. Un haricindeki tüm malzemeyi bu kaba koyun. Üzerine de unu yavaşça ilave edip yoğurun. Mayalanması için ağzı kapalı bir kapta yaklaşık 45 dakika bekletin. Mayalana hamurdan parçalar alarak kaşar peyniri ve jambonu koyun. Hamura açma şeklini verin. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine açmaları dizin. Üzerine yumurta sarsını sürün. Tepside 20 dakika daha mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.