Fesleğenli Patates Püresi ile Pastırma
Fesleğenli Patates Püresi ile Pastırma (2 Kişilik)
Malzemeler
200 gr Başyazıcı Pastırma
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
8-10 yaprak taze fesleğen
1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Fesleğeni ince kıyın. Sarımsağı da çok küçük doğrayın. Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. Üzerine sarımsağı ekleyip soteleyin. Üzerine fesleğeni ekleyip karıştırın ve kenara alın. Patatesi haşlayıp soyun. Geniş bir karıştırma kabına patatesleri koyup patates ezici veya çatal ile ezin. Üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı, sütü ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sarımsaklı fesleğeni de ilave edip son kez karıştırın. Pastırma dilimlerini ikiye kesin. Kalan tereyağı bir tavaya ekleyip pastırmaları soteleyin. Servis tabağına önce püreyi üzerine pastırmayı ilave ederek servis edin.