Krepli Manisa Kebabı
Krepli Manisa Kebabı (4 Kişilik)
Malzemeler
400 gr Başyazıcı Kangal Sucuk
100 gr Başyazıcı Çemensiz Pastırma
1 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağı
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
4 dilim kaşar peyniri
Krep için,
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Beşamel sos için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Yapılışı
Sucuğu küp doğrayın. Pastırmayı ince şeritler halinde doğrayın. Domatesi küçük doğrayın. Bir tavaya sıvıyağı koyun. Üzerine sucuk ve pastırmayı koyarak soteleyin. Üzerine domatesi ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra maydanozu ekleyerek karıştırın. Krep için, sıvıyağ hariç tüm malzemeyi karıştırın. bir krep tavasını iyice ısıtarak çok az yağlayın. Bir kepçe yardımı ile hazırlanan harcı tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Beşamel sos için, bir tencereye yağları koyup eritin. Unu ilave edip kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edin. Sos koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Krebin içine harcı koyarak bohça şeklinde katlayın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine beşamel sosu ekleyin. En üstüne dilim kaşar peynirlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.