Pastırmalı Arpa Şehriye
Pastırmalı Arpa Şehriye (2 Kişilik)
Malzemeler
200 gr Başyazıcı Pastırma
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
4-5 adet mantar
5-6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Kuru soğanı ve sarımsağı küçük doğrayın. Bir tencereye tereyağı koyun. Kuru soğanı ve sarımsağı ilave ederek soteleyin. Biberleri ince uzun doğrayın. Mantarları dilimleyin. Biberleri tavaya ilave ederek sotelemeye devam edin. Ardından mantarı ekleyin. Arpa şehriyeyi de ekleyerek kavurun. Pastırma dilimlerini üçe kesip tencereye ekleyin. Karıştırın ve üzerine sıcak suyu ilave edip tuzu ekleyin. Karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Maydanozu ince kıyın. Servis esnasında maydanoz serperek servis edin.