Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi
02.03.2022

Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi

Elinizi bir parça hamura sokmak ister misiniz? Hem de işin sonunda lezzetli bir pizza varsa… Türk mutfağının pidesi meşhur olsa da İtalya’dan esip gelen pizza da uzun yıllardır menülerimizde yer alıyor. En çok çocuklar seviyor gibi gözükse de yetişkinler arasında da oldukça popüler bir yemektir. Genel şekli yuvarlak olsa da siz evde hazırladığınız pizzanıza istediğiniz şekli verebilirsiniz. Pizzanın hamurunun kıvamı ve üstünde kullandığınız malzemenin kalitesi oldukça önemlidir. 

 

Evde pizza keyfi yapmak istiyorsanız ve hazırlayan siz olacaksanız öncelikle pizzanın hamuruna karar vermelisiniz. Ekmek fırınından aldığınız hazır mayalı hamurdan, marketlerde satılan hazır pizza hamuru hazırlama kitinden ya da fit bir pizza yapmak isterseniz de karnabahardan yardım alabilirsiniz. Ya da ben hamur işinde çok iyiyim diyorsanız sıfırdan evde hamurunuzu uygun bir tarife göre hazırlayabilirsiniz. Biz tarifimizi fırından alınan ekmek hamuruna göre kurguladık. 

 

Pizzayı pişireceğiniz tepsinin içine yağlı kağıdınızı yerleştirin ve hazır aldığınız hamuru hafif sıvı yağa batırdığınız parmaklarınızla tepsinize yaydırın. Üzerine biber salçası ve domates rendesini pişirerek hazırladığınız pizza taban sosunuzu hamurun üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Daha sonra sucuk, salam, sosis, kavurma, pastırma ve füme etinizi küçük parçalara bölerek eşit aralıklarla pizza hamurunun üstüne serpiştirin. Kıl biber, mantar ve siyah zeytinleri de yine küçük parçalara bölerek et çeşitlerinin arasına orantılı bir şekilde yerleştirin. Rendelenmiş kaşarınızın yarısını tüm malzemenin üstünü örtecek şekilde ekleyin. 

 

Bazı fırınlarda pizza ya da hamur pişirme özelliği bulunuyor. Sizin böyle bir imkanınız varsa kullandığınız fırının pişirme talimatlarına göre hareket edin. Fırınınızın hamur pişirme özelliği yoksa önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hamur ve malzemeler pişene kadar pizzanızı tutun. Pişmesine çok yakın pizzanızı fırından çıkarıp hızlı bir şekilde rende kaşarın kalanını üstüne tekrar ekleyin ve fırına geri koyun. Kaşar eriyip kızarana kadar bekleyin ve evde bol kaliteli malzemeden hazırlanmış pizzanız hazır. Dilimlere ayırarak sıcak servis edin. 

 

Pizzanızı servis ederken üzerine hakiki zeytinyağı dökebilirsiniz. Sevdiğiniz roka gibi taze otları çiğden yanında servis edebilirsiniz. Yoğurt gibi çeşitli malzemelerden hazırladığınız soslara pizza dilimlerinizi batırarak yiyebilirsiniz. Diyet yaptığınız bir dönemde iseniz aynı üst malzemeyi karnabahardan hazırlayacağınız pizza zeminine uygulayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Blog Son Eklenenler
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir

Blog

Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir Pastırma, etin tuzlanarak kurutulması sonucu elde edilen bir yiyecektir. Çok eski Türklerden beri yapılmakta ve tüketilmekte olan pastırma ise eşsiz lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Çiğ etin tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak tatlandırılması ve kurutulması ile yapılmakta olan pastırma, etlerin bastırılmasıyla yapıldığı için bastırma ismini almıştır. Sonrasında ise halk arasında pastırma olarak değiştirilmiştir.

Devamını Oku
06.07.2023
Coğrafi İşaret Nedir ?
Coğrafi İşaret Nedir ?

Blog

Coğrafi İşaret   Günümüzde en fazla rağbet gören ürünler içerisinde coğrafi işarete sahip olanlar en başlarda gelirler. Çünkü bu tarz ürünlerde yöresel bir hava bulma şansı vardır. Ayrıca coğrafi işaretli olan ürünün ait olduğu bölgeyle özdeşleşmiş olduğu görülür. Buda o ürüne dair farklılıklar görülmesi anlamına gelir.

Devamını Oku
29.01.2023
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi

Blog

Elinizi bir parça hamura sokmak ister misiniz? Hem de işin sonunda lezzetli bir pizza varsa… Türk mutfağının pidesi meşhur olsa da İtalya’dan esip gelen pizza da uzun yıllardır menülerimizde yer alıyor. En çok çocuklar seviyor gibi gözükse de yetişkinler arasında da oldukça popüler bir yemektir.

Devamını Oku
02.03.2022
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Blog

Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. Her yörenin kendine has bir pişirme yöntemi vardır. Kimi düdüklüde kimi ise çömlekte sever kuru fasulyesini. Türk mutfağının en temel tariflerinden biridir. Etsiz yapıldığı gibi etli, sucuklu ve pastırmalı çeşitleri de vardır.  

Devamını Oku
02.03.2022
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

Blog

Sosisli, farklı tariflere göre hazırlanan ekmek arası sosis demektir. Özel ince uzun ekmek arasına pişmiş sıcak uzun sosis sıkıştırılır ve tercih edilen sos eklenerek hazırlık tamamlanır. Genelde 2-3 ısırıkta bitecek boyutta olur. Bazı menülerde adı hot dog olarak da yer alır. Okul kantinlerinde, kaldırım kenarı büfelerde ve birçok restoranın menüsünde bu lezzetli atıştırmalığı bulabilirsiniz. Evde de hazırlanması oldukça pratiktir. 

Devamını Oku
02.03.2022
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler

Blog

Sıcak bir çayın yanında biraz sucuk biraz simit varsa günün hangi öğünü olursa olsun mutlu kalkılır sofradan. Sucuğun genel olarak sabah kahvaltısında tüketimi yaygındır. Soğuk havalarda ise ekmek arası yemenin lezzeti ayrıdır. Özellikle kar diyarına gittiğinizde mangalda sucuk eksik olmaz. Sucuk sevmeyen çocuk hatta yetişkin yoktur diyebiliriz.

Devamını Oku
02.03.2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.