Kayseri denildiğinde yiyecek olarak pastırma ve sucuğun ardı sıra akıllara gelen bir üründe şüphesiz ki Kayseri Mantısı. Hijyenik ortamda geleneksel yöntemlerle Kayserili Hanımlar tarafından elde %100 dana eti doldurularak hazırlanan mantı; büküm şekli ve küçük olması ile diğer mantı çeşitleri arasında en zahmetlisi ve bir o kadar da en kıymetlisidir. Çünkü eskiden Kayseri’de anneler evlenme yaşına gelmiş oğullarına kız beğenirken mantıyı nasıl yaptığına bakarlarmış. Gelin adayı kaşığın içine ne kadar mantı sığdırırsa o kadar marifetli ve hünerli sayılırmış. Bir yemek kaşığına kırk tane mantı sığdırabilen gelin adayı sınavı gönül rahatlığı ile geçermiş. Eğer gelin mantı harcı içerisine reyhan katmazsa acemi olduğu ortaya çıkarmış. Yukarıda da belirttiğimiz gibi mantının en zahmetlisi olan Kayseri mantısının haklı ününü elde etmesinde yatan temel etken sabır ve sevgiyle yapılmasıdır. Sofralarınız için özenle hazırladığımız Kayseri mantısı geleneksel yöntemlerle yapılmasının yanı sıra te Devamını Göster